Fölbedömning

I går blev det en riktigt trevlig dag. Det var dags för fölbedömning på Bollerup. En årlig tillställning som brukar sluta ganska bra för min del. Trodde väl aldrig att jag skulle kunna överträffa fjolårets resultat men ….

På fredags kvällen kom mina goda vänner Li och Lisa och hjälpte mig med dusch och frisering av Mor och dotter häst. Lilla Demitra skötte sig exemplariskt. Hon är en ganska tuff dam så jag hade väntat mig en rejäl match men vatten och schampoo överallt men sån tur var hade jag totalfel. Älskar min lilla ängel när hon överaskar mig positivt gång på gång. Mamma Daphne däremot kunde ju lista ut vad som var på gång och hade väldigt lite tålamod. Kan förlåta henne till viss del när varmvattnet började ta slut vid sista avsköljningen.

När hästarna var klara väntade lite god mat o vin och en trevlig kväll i glada vänners lag. Lördagsmorgonen började tidigt med flätning och en massa pälsglans. Till slut sken båda hästarna som självaste solen. Lastningen gick galant och efter 45 minuters bilfärd var vi framme på Bollerup. Dom låg lite före tidsschemat så vi fick snabbt lasta ur, dra över med en borste och sedan in. Duktiga Lisa sprang med Daphne och gjorde ett alldeles utmärkt jobb. Demitra tyckte det hela var väldigt spännande och även om hon inte visade upp den allra bästa galoppen så skötte hon sig väldigt bra. Vi ställde upp framför publiken och fick våra poäng. Kunde inte tro mina öron: typ 9 HHB 9 extr 8 skritt 8,5 trav 9,5 galopp 9 sammanlagt 53poäng. Vet inte någon annan som har fått så höga poäng i år. Blir bara mer och mer övertygad om att det är rätt beslut att behålla henne för framtida avel. Min fina prinsessa.

Demitra SD 2013

Tusen tack till Li och Lisa för all hjälp. Ni är oumbärliga 🙂