Nytt år

Tänk att det redan är februari. Usch vad fort tiden går. Här har hänt en hel del så här kommer äntligen en liten uppdatering. Da Capo och Aminette är inridna. Båda skötte sig med den äran hos Camilla. Da Capo är en pärla och blev snabbt favorit i stallet. Helt okomplicerad, man märker inte att han faktiskt är hingst. Han är hur enkel som helst att ha att göra med och att last honom själv är inga problem alls. Den som köper honom kommer att få en riktig kompis. Att han sedan rör sig riktigt bra också är ju ingen nackdel. Aminette är lite kort i strumplästen, kan inte vara mer än 160cm (till skillnad mot DC som nog är minst 170) men gången är det inget fel på. Blir nog att jag visar henne på treårs trots storleken, så det blir två till Bollerup i år också.

Har tillbringat de sista dagarna på Flyinge och bruksprovet. Har ju speciellt intresset där i år i form av Gustav. En fyraårig hingst ur Daminos första årgång. Han har en del exteriört emot sig men ack som han rör sig. Mumma. Hoppa kan han också dessutom. I skrivande stund är det klart att han som en av två fyraåriga dressyrhingstar rekommenderats till fas II. Ska bli spännande att se honom under testryttare i morgon. Kanske han kommer att föra Daminos gener vidare nu när Damino är kastrerad. Vi tog beslutet att skära honom eftersom han, efter att i Danmark fått lärt sig vad ston var, inte kunde tänka på så mycket annat. Han sprang mest runt i hagen när han var ute och kunde inte riktigt koncentrera sig vid ridning. För hästens bästa frös vi undan sperma och sen fick han bli valack. Så här i efterhand känns det som om vi skulle gjort det tidigare. Hästen har blivit helt annorlunda och nu känner vi att han mår bra. Nu är han under utbildning i Tyskland och det går snabbt framåt.

Ett föl planeras det att bli i år. Daphne har knappt två månader kvar och börjar bli riktigt rund om magen. Spännande. Har redan börjat fundera på årets betäckningar. Bruksprovet i år har inget av intresse men Brink ska ta in ett par intressanta hingstar. Kanske blir det någon av dem. Ampére ligger ju förstås också bra till efter fjolårets succe på fölauktionen. Tål att tänkas på.
Nä nu börjar det bli dags att ta in hästarna för natten. Ska försöka att inte dröja för länge med nästa inlägg. Ha det bra.